| Informació | Components | Novetats | Discografia | Concerts | Contacta'ns |

 

Albert Gumí

 

 

Nascut l'any 1965 a Barcelona, Albert Gumí ha desenvolupat la seva carrera musical en diversos camps.
Cursa estudis als conservatoris de Barcelona i de Nice, rebent en els dos centres premis especials de clarinet i de música de cambra. A més, ha estat guardonat en nombrosos concursos d'àmbit nacional i internacional. 
Com a clarinetista, ha actuat de solista amb diferents orquestres: Orquestre de Cannes-Provence, Orquestra de Cambra Catalana... A més ha col·laborat amb l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra del Teatre Lliure, Orquesta de Granada, Orquestra de Cambra del Palau de la Música, "Le Concert des Nations", Virtuosos de Moscú, Orquestra Nacional d'Andorra, Filharmonia de Barcelona, Orquestra Simfònica del Vallés, Barcelona 216...
Actualment és component d'un ampli ventall de grups de cambra que van des de la interpretació amb instruments originals del segle XVIII (Stadler Trio) fins a l'especialització en la música d'avantguarda (Grup instrumental Vol ad Libitum), passant per grups fermament consolidats en el panorama musical del seu país com son el Quartet de Clarinets de Barcelona, el Trio Werther... Amb aquests grups ha enregistrat un bon nombre de CD tots rebuts amb entusiasme per la crítica especialitzada.

Duu a terme una intensa labor pedagògica en la que destaca la publicació d'una col·lecció de biografies de músics destinada a un públic jove (Editorial Mediterrània). És professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Col·laborador habitual dels projectes educatius de la Fundació la Caixa ("Sons en el temps", "Tallers d'improvisació", "Concerts familiars"...).
Sovint és convidat com a professor en diversos cursos de formació pedagògica per a mestres (Stage 99, 4art curs de formació de mestres de l'ACEM, Universitat Rovira i Virgili, Escuela de Música de Salamanca...).

Com a director destaca en la formació de joves músics dirigint orquestres o grups de vent d'escoles de música (com l'Orquestra de l'Associació d'Escoles de Música de Catalunya). Sovint és convidat a dirigir diferents agrupacions musicals del país. 

Com a compositor ha estrenat diverses obres: "Salts de Patum" i "Cançó i dansa" per a clarinet, corno di bassetto i orquestra de corda o piano. "Sweet Queentet" i "36" per a grup instrumental. "Tribute to Ellington" per a quartet de clarinets. "El mestre armer" i "Suite gastronòmica" per a orquestres juvenils... 

 

                                                                                             

Castellano

English